felsohird728x90

Hirdetés

A csornai katolikus óvoda is búcsút intett az idei tanévnek

Az alábbiakban a csornai ll. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodájának év végi beszámolóját tesszük közzé.

Hirdetés

A csornai ll. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola növendékei is örömmel néztek a naptárra, hogy nemsokára itt az év vége, végre beköszönt a vakáció.

Az elmúlt évre visszagondolva hálatelt szívvel mondunk köszönetet a Jóistennek a mérhetetlen sok kegyelemért, melyet kaptunk, hogy a ránk bízott gyermekeket szeretettel, türelemmel tudtuk nevelni. A mindennapok nehézségeiben érezhettük segítő, felénk forduló szeretetét. Az évfolyamán nem csak kértünk a gyermekekkel az imáinkban, hanem gyakran adtunk hálát egy-egy ünnepért, kedves, figyelmes cselekedetért, egy simogatásért, egy mosolyért.

A szülőknek is köszönjük, hogy ránk bízták legféltettebb kincsüket, gyermeküket, hogy tudásban, testben - lélekben gazdagítsuk őket. Az évzáró összeállításunkkal, nekik is megköszönjük az együttműködő, segítőkész szeretetüket.

Az évzáró ünnepsége

Májushoz közeledve az óvó nénik összegyűjtötték mindazt a kedves, szeretett verset, mesét, dalt, táncot, amelyek a gyermekeik szívéhez, életkorához a legkedvesebb volt. A gyermekek boldog örömmel csodálkoztak rá egy-egy versre, táncos mozgásra. Jó volt látni vidám, mosolygó arcukat, amint újra és újra elmondták, eljátszották, megélték azt az örömöt, mely egy ünnephez kapcsolódóan egyszer már az övék volt. Az évszakok, a teremtett természet csodái, az óvodai tevékenységek adták a lehetőségét annak, hogy gyermekeink kedélyes mindennapjait be tudjuk mutatni. Az évzáró tervezetébe csempéztünk egy- egy új verset, dalt, táncot, hogy szülők örömmel mondhassák: „…lám, lám ügyes ez a gyermek.”

A Gyöngy csoportosok megtisztelő felkérésre a városi pedagógus napon köszöntötték településünk pedagógusait. A fellépésen jelenlévő szülők számára ez egyben gyermekeik évzárója is volt, melynek helye és ünnepélyes alkalma emelte a gyermeki szeretet hálás köszönetét.

Elbúcsúzás az óvodától

Minden évben elérkezik a búcsú pillanata, mely mindig nehéz. Az óvó néniknek, akik három évig óvták, védték, szerető gondoskodással dédelgették a kis apróságokat, most el kell engedni a kezüket. A szeretet kötelék egy kicsit megszakad, távolabbra kerül. Bízunk benne, hogy gyermekeinknek erkölcsi tartást, a hit magvainak elhullajtásával, erős és biztos talajt adtunk a lábuk alá. Szeretnénk hinni, hogy ezzel élni is tudnak, és meglátszik rajtuk majd egyszer, hogy katolikus szellemben nevelődtek. Nagy öröm, hogy a kisgyermekeink nem mennek messze, intézményünket választották, így mindennap tudhatjuk örömüket, segíthetjük őket egy biztató pillantással, mosollyal.

Nagycsoportosaink búcsúzása Pünkösd előtti péntekre esett, így méltóképpen ünnepelhettük meg Pünkösd ünnepét, hiszen az iskolába készülő gyermekek pünkösdölőt mutattak be. A harmadik legnagyobb ünnepünk az Egyház születésnapja. Felidézték óvodásaink a régi hagyományokat, amint pünkösdi királynét, és pünkösdi királyt választottak.

Ezt követően búcsúztak el kedves óvodájuktól a nagycsoportos gyermekek. A ballagó nagyoktól a középső és kiscsoportos apróságok is elköszöntek egy rövid verssel.

Bognárné Papp Helén, óvodánk vezetője osztotta meg gondolatait az ünneplő közösséggel. Köszöntötte az óvodától búcsút venni készülő gyermekeket, majd elismerően szólt a nevelőközösség munkájáról, és megköszönte a szülők együttműködését közös gyermekeink nevelésében.

A Szülői Munkaközösség nevében egy édesanya megköszönte az óvodapedagógusok, dajka nénik munkáját, akik felkészítették türelemmel nevelgették gyermekeiket. Szeretettel emlékeztek meg programjainkról, melyek sok élménnyel, érdekes feladatok megoldásával fejlesztettek, gazdagítottak gyermeket, szülőt egyaránt.

Nem csak óvodásaink értek egy új életszakaszba, hanem iskolánk igazgatója is, Fehér Lászlóné, aki a 40 év szolgálati idő után nyugdíjba kíván vonulni. Minden csoport képviseletében gyermekeink verssel, a szülők tisztelettel és hálás szeretettel köszöntek el iskolánk vezetőjétől.

Ezután a búcsúzó nagycsoportosaink egy csodálatos virágkapun léptek át, jelezve egy új élet vár rájuk. Helén néni vállukra helyezte a ballagó tarisznyát.

Felcsendült a „Kedves óvodám, sok víg nap után itt a búcsú nap…” és indultak gyermekeink búcsút intve a játékok, mesék birodalmának.

Kívánjuk leendő iskolásainknak, hogy növekedjenek „bölcsességben, korban és kedvességben Isten és emberek előtt.” (Lk 2,52)

Szöveg és fotó: a csornai ll. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodapedagógusai

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes